Indian bank probationary officer solved exam papers 2008

Paper : Indian Overseas Bank Probationary Officers Exam., 2008 Solved Paper

1. As we all know rise of the ‘BRICs’ has left a vast impact on almost all aspects of the global economy. However, which of the following cannot be called as the direct effect(s) of ‘Rise of the BRICs’ on global/other powerful economy/economies ?
1. Countries like China wish to learn more about outsourcing from India.
2. It has made countries to suffer from Sub-prime Crisis.
3. EURO has become a powerful currency and many non-Euro countries are in ‘Swap Agreement’ with various nations.
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Only 3
(D) All 1, 2 and 3
(E) None of these

2. As per the reports published in the newspapers/journals how much amount the Govt. of India is planning to infuse in Public Sector Banks to make them competitive and strong globally ?
About—
(A) Rs. 10,000 crore
(B) Rs. 15,000 crore
(C) Rs. 20,000 crore
(D) Rs. 25,000 crore
(E) Rs. 30,000 crore

3. What is the maximum stake the Govt. of India has in any public sector bank at present ?
(A) 40%
(B) 49%
(C) 50%
(D) 64%
(E) 74%

4. Which of the following is not a major highlight of the Union Budget 2008-09 ?
1. A target of Rs. 2•80 lakhs crore is fixed for providing credit to agriculture sector.
2. Limit of the Banking Cash Transaction Tax is raised from present 1% to 1•5%.
3. PAN requirement is not mandatory for financial transactions. Other Ids are also acceptable.
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Only 3
(D) Both 2 and 3
(E) All 1, 2 and 3

5. As per the news in major financial newspapers a ‘Rashtriya Swasthya Bima Yojana’ is launched in Delhi and Haryana States for members of unorganized sectors. Under the scheme each family is likely to get the benefit of Rs.………
(A) 15,000
(B) 20,000
(C) 25,000
(D) 30,000
(E) 50,000

6. As proposed in the Union Budget 2008-09 a ‘Risk Capital Fund’ is set up by the Govt. of India. Who amongst the following will maintain and operate that fund ?
(A) NABARD
(B) SIDBI
(C) ECGC
(D) RBI
(E) None of these

7. As per the Economic Survey 2007-08 presented in the Lok Sabha in February 2008, what has been the percentage growth in Bank credit ? About—
(A) 10%
(B) 15%
(C) 18%
(D) 21%
(E) 26%

8. As per the budget of the Indian Railways for 2008-09 the operating ratio of the railways has—
(A) Improved only by 0•5%
(B) Decreased by 0•5%
(C) Remained at the same level on which it was in 2007-08
(D) Reached at the level of 81%
(E) Reduced to the level of 63% which was the level of 2000-01

9. The government of India has launched a new scheme for the ‘Girl Child’. What is the name of the scheme ?
(A) Raj Lakshmi
(B) Rani Bitia
(C) Dhan Lakshmi
(D) Aanandita
(E) None of these

10. The President of India recently signed the much-awaited notification for the implementation of the suggestions made by the ‘Delimitation Commission’.
What will be the effect of this notification ?
(A) Parliamentary and Assembly constituencies will be redefined
(B) Candidates from SC/ST categories will get all benefits for another 15 years’ time
(C) The boundaries of the National Capital, New Delhi will be extended further
(D) Operations of the Cooperative Banks and Societies will not be limited to the state of their origin. They will also be like Public Sector Banks
(E) None of these

11. As per the new policy the number of Judges in the Supreme Court would be now—
(A) 21
(B) 25
(C) 26
(D) 30
(E) 31

12. As per the reports published in the newspapers the banks, particularly public sector banks are tying up with various rating agencies for providing a qualitative assessment of the credit needs of the borrowers. Which amongst the following is/are such credit rating agencies in India ?
1. CARE
2. CRISIL
3. ULIP
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) 1 and 2 only
(D) Only 3
(E) All 1, 2 and 3

13. As per the newspaper reports the RBI is planning to introduce ‘Plastic Currency Notes’. What is/are the benefits of ‘Plastic Notes’ ?
1. Their Shelf life will be longer.
2. It will replace plastic money or credit, debit cards which are giving birth to many fraudulent practices.
3. Printing will be cheaper.
(A) Only 3
(B) Only 2
(C) Only 1
(D) All 1, 2 and 3
(E) None of these

14. ‘Sub Prime Lending’ is a term applied to the loans made to—
(A) Those borrowers who do not have a good credit history
(B) Those who wish to take loan against the mortgage of tangible assets
(C) Those who have a good credit history and are known to bank since 10 years
(D) Those borrowers who are most preferred customers of the Bank
(E) None of these

15. As per the reports published in various journals and newspapers the ‘small borrowers’ in rural areas still prefer to take informal route for their credit needs. Which of the following is the ‘informal route’ of credit in financial sector ?
(A) Credit cards
(B) Loan against gold from financial institute
(C) Debit cards
(D) Money lender
(E) None of these

16. The Planning Commission of India has set up a 12 member committee on financial sector reforms. Who is the Chairman of the Committee ?
(A) Janki Raman
(B) Raghuram Rajan
(C) Rakesh Mohan
(D) K. V. Kamath
(E) None of these

17. Basel-II norms are associated with which of the following aspects of the banking industry ?
(A) Risk management
(B) Manpower planning
(C) Retirement benefits for the employees
(D) Corporate Governance
(E) None of these

18. What is meant by ‘Underwriting’ the term frequently used in financial sector ?
(A) Under valuation of the assets
(B) The Act of taking on a risk for a fee
(C) Giving a Guarantee that a loan will not become a bad loan
(D) The act of permission to float an IPO
(E) None of these

19. The government of India recently constituted the New Finance Commission (13th). What are its major functions ? To decide—
1. The salary structure of the employees of the Central Government.
2. The distribution of the net proceeds of taxes between states and Central Govt.
3. Rate of Income Tax and other taxes collected by the Union Govt.
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Only 3
(D) All 1, 2 and 3
(E) None of these

20. Who amongst the following was the Captain of the Indian cricket team which registered its victory in tri-series ODI matches against Australia played in March 2008 ?
(A) M.S. Dhoni
(B) Anil Kumble
(C) Rahul Dravid
(D) Saurav Ganguly
(E) Sachin Tendulkar

21. Mr. Nicolas Sarkozy who was the chief guest during the Republic Day Function 2008 is the—
(A) President of Brazil
(B) Prime Minister of Brazil
(C) President of France
(D) Prime Minister of France
(E) Foreign Secretary of USA

22. Who amongst the following has taken over as the President of Serbia after the General elections held there in February 2008 ?
(A) Boris Tadic
(B) Tomislav Nicolic
(C) Samak Sundaravej
(D) Novak Djokovic
(E) None of these

23. Indra K. Nooyi who was elected as the Chairperson of the US-India Business Council is the CEO of which of the following Companies ?
(A) Pepsi Co.
(B) Infosys
(C) Tata Consultancy Services
(D) NIIT
(E) None of these

24. Maria Sharapova won the Australian Open 2008 Women’s singles by defeating—
(A) Shahar Peer
(B) Kateryna Bondarenko
(C) Sania Mirza
(D) Victoria Azarenka
(E) Ana Ivanovic

25. Saina Nehwal won the Seniors’ Championship match of which of the following games held in Goa in January 2008 ?
(A) Golf
(B) Tennis
(C) Table tennis
(D) Archery
(E) Badminton

26. As per the news published in some newspapers magazines two PSUs National Thermal Power Corporation and Coal India Ltd. are going to float a joint venture ‘SPV’. What is the full form of ‘SPV’ ?
(A) Small Power Venture
(B) Special Purpose Vehicle
(C) Special Power Venture
(D) Small Purpose Vehicle
(E) None of these

27. The Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) recently agreed to allow foreign direct investment in the field of mobile television services. Upto what extent FDI is allowed in this field ?
(A) 50%
(B) 60%
(C) 64%
(D) 70%
(E) 74%

28. As per the performance assessment data released by the Economic Advisory Council (EAC) in January 2008. Which of the following sectors registered a growth of 3•6 per cent ?
(A) Agriculture Sector
(B) Banking Sector
(C) Tourism Sector
(D) Aviation Services Sector
(E) None of these

29. Which of the following is the name of very violent and serious types of winds which bring lot of disaster ?
(A) Trade winds
(B) Hurricane
(C) Cirrus
(D) Stratus
(E) None of these

30. The Global Employment Trends Report 2008 published by the International Labour Organization has indicated that there may be increase in global unemployment. What according to them is/are the major reasons of this possibility ?
1. Turmoil in Credit Markets all over the world.
2. Rise in oil prices in international market.
3. Civil unrest in some under and undeveloped nations.
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Only 3
(D) Only 1 and 2
(E) None of these

31. As we have noticed many banks of Indian origin are opening offices/branches in foreign countries. Why is this trend emerging at a very fast pace ?
1. These Banks wish to provide banking facilities to foreigners as banking facilities are not plenty in many foreign countries. India wants to take an advantage of the situation.
2. These banks wish to help Indian firms to acquire funds at internationally competitive rates.
3. These banks wish to promote trade and investment between India and other countries.
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Only 3
(D) All 1, 2 and 3
(E) Only 2 and 3

32. Many economists, bankers and researchers in India often advocate that banks should equip themselves for new challenges. These challenges are in which of the following shapes/forms ?
1. As Indian economy is getting increasingly integrated with the rest of the world the demand of the Corporate banking is likely to change in terms of size, composition of services and also the quality.
2. The growing foreign trade in India will have to be financed by the local banks.
3. Foreigners are habitual of the comforts provided by the technology. India has to do a lot in this reference.
(A) Only 1 is correct
(B) Only 2 is correct
(C) Only 3 is correct
(D) All 1, 2 and 3 are correct
(E) None of these

33. As per the reports published in the newspapers Indian Rupee is now fully accepted in Asian countries like, Singapore, Hong Kong, Malaysia etc. What does it really mean ?
1. Anybody from Asian country can purchase Indian Rupee and keep it in his/her bank account in his/her country without any restrictions.
2. Now people in these nations are not required to go for a double conversion first in dollar and then in rupee.
3. People travelling European/Asian countries can make their payments in rupee anywhere without any problem.
(A) Only 1 is correct
(B) Only 2 is correct
(C) Only 3 is correct
(D) All 1, 2 and 3 are correct
(E) None of these

34. Which of the following is not a banking/finance related term ?
(A) Credit wrap
(B) EMI
(C) Held to Maturity
(D) Exposure limit
(E) Diffusion

35. Very often we read about the Doha Ministerial Conference 2001 in reference to WTO negotiations. What were the major issues over which nations were of different opinions ?
1. Providing subsidy to agriculture.
2. Export of patented drugs/medicines by developed nations.
3. Restriction on natural movement of people from one nation to other.
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Only 3
(D) Both 1 and 3
(E) None of these

36. The Technology Mission on Cotton was launched during Xth plan. The scheme was designed to get increase in production of cotton by which of the following levels by the end of the plan ?
(A) 100 lakh bales
(B) 150 lakh bales
(C) 175 lakh bales
(D) 200 lakh bales
(E) None of these

37. A National Development Fund was created by the Government of India a few years ago. What was the purpose of the fund ?
1. Boost investment in social sector projects to promote education, healthcare and
employment.
2. Capital investments in selected profitable PSEs to yield adequate returns.
3. To fund revision in pay structure of Central Government employees.
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Only 3
(D) Both 1 and 2
(E) None of these

38. Olympic 2008 are scheduled to be held in—
(A) Paris
(B) Tokyo
(C) London
(D) Moscow
(E) None of these

39. The general elections took place in which of the following countries in March 2008 ?
(A) Iran
(B) Iraq
(C) Afghanistan
(D) Myanmar
(E) Sri Lanka

40. Who amongst the following is the author of the book ‘Economic Nightmare of India’ ?
(A) Morarji Desai
(B) K. Rajeshwar Rao
(C) Charan Singh
(D) Jyoti Basu
(E) None of these

41. As per the targets for 11th plan educated unemployment is to be reduced to which of the following levels ?
(A) 5%
(B) 6%
(C) 7%
(D) 8%
(E) 9%

42. ‘Long Walk’ to Freedom’ is a book written by—
(A) Sonia Gandhi
(B) L. K. Advani
(C) Nelson Mandela
(D) Benazir Bhutto
(E) Nawaz Sheriff

43. India recently signed a pact with which of the following countries on solving the problems of Indian labour in that country ?
(A) Iran
(B) UAE
(C) Malaysia
(D) Kuwait
(E) None of these

44. Which of the following countries is trying to launch a Satellite to study the sun ?
(A) USA
(B) India
(C) Russia
(D) China
(E) None of these

45. Jang Hyun Jong who was adjudged as the ‘Asian Hockey Player of the year’ is from—
(A) China
(B) Singapore
(C) South Korea
(D) India
(E) None of these

46. Who amongst the following is the winner of Padma Vibhushan Awards given away recently ?
(A) Rahul Gandhi
(B) Priya Dutt
(C) Vinod Dua
(D) Ratan Tata
(E) None of these

47. Which of the following films was adjudged ‘Best Film’ in 14th Star Screen Awards given away in January 2008 ?
(A) Om Shanti Om
(B) Guru
(C) Taare Zameen Par
(D) Jab We Met
(E) Chak De India

48. A meeting of the European Leaders was held in January 2008 at which of the following places to discuss ‘Global Economic Turmoil’ ?
(A) London
(B) New Delhi
(C) New York
(D) Tokyo
(E) Milan

49. Castro Sibling is the new President of—
(A) Romania
(B) Cuba
(C) Israel
(D) Venezuela
(E) None of these

50. Kosovo declared itself independent from which of the following countries ?
(A) Ukraine
(B) Croatia
(C) Serbia
(D) Russia
(E) None of these

Answers with Explanations :

1. (B) 2. (C) 3. (E) 4. (A) 5. (D) 6. (B) 7. (D) According to Economic Survey 2007-08, the percentage growth in bank credit is 21•5%. 8. (D) 9. (C) 10. (A) 11. (E) 12. (A) 13. (C) 14. (A) 15. (D) 16. (B) 17. (A) 18. (A) 19. (B) 20. (A) 21. (C) 22. (A) 23. (A) 24. (E) 25. (E) 26. (B) 27. (E) 28. (A) 29. (B) 30. (D) 31. (E) 32. (A) 33. (D) 34. (E) 35. (A) 36. (D) 37. (A) 38. (E) 39. (A) 40. (C) 41. (A) 42. (C) 43. (D) 44. (A) 45. (C) 46. (D) 47. (E) 48. (A) 49. (E) 50. (E)

Advertisements

132 Responses

  1. PLEASE SEND ME THE SOLVED QUESTION PAPERS OF BANK EXAMS AS I AM INTERESTEED TO WRITE THIS EXAMS

  2. PLEASE SEND ME THE SOLVED QUESTION PAPERS OF BANK EXAMS AS I AM INTERESTED TO WRITE THIS EXAMS

  3. please send me past years clerk papers of Indian bank

  4. please send me indian bank, united bank past year clerk papers

  5. please send me past years clerk papers of Indian bank. federal bank, pnb, bank of india, central bank of india

  6. I require Indian Banks solved questin paper with answers. Pls send me immediately.
    Thanking you

  7. please send me the solved question papers of bank P.Os Exam.
    Thanking you

  8. please send me the solved questions of general awarness from banking services chronicle monthly magazine for the bank PO exams from month May. I will be very grateful.

  9. please send me solved question papers of bank probationary officer exams,as i am a candidate preparing for that.

  10. I want to know the exam date of po officers exam conducted by Indian bank and i also want the solved exam papers of the same

  11. plz send me d solved question papers of bank po exam….

  12. please send me IB papers with solved questions…

  13. pls send me the previous year indian bank probationary officer question paper

  14. please send me the paper of math,englisreasoning of the indian bank probabtionary ppaer. i will highly obliged ot you. thanks

  15. Please provide me the past solved question papers of the indian bank probationary officer. Thanks so much.

  16. Please send me the bank exam question papers of any bank if any body wish to help me to write the bank exam neatly.

  17. pls send me 5years indian bank model question paper with answer for probationary officer ASAP.

  18. pls send me 5years indian bank model question paper with answer for probationary officer ASAP.

  19. pls send me the previous year indian bank probationary officer question paper

  20. I require Indian Banks solved questin paper with answers. Pls send me

  21. pls send me the previous year indian bank probationary officer question paper

  22. Pls send me previous year indian bank probationary officers question papers

  23. Pls send me previous year indian bank probationary officers question papers

  24. this interesting ,plz send anther parts of various banks papers

  25. plz do send me solved previous n model question papers for Indian bank PO exams

  26. Pls send me previous year indian bank probationary officers question papers

  27. sir/madam,
    i have applied for the PO in indian bank. i need previous solved papers. it wii be usefull to me to prepare.
    Thanking you

  28. sir

    i need previous year solved paper for the po in indian bank .it will be useful for me

    thank u

  29. I read ur site. it is very useful for me. I have applied for Indian bank PO Exam. It will be on 18-1-09. So Pls send me the Previous Question papers with answer as soon as possible. I am waiting for ur valuable response.

  30. I read ur site. it is very useful for me. I have applied for Indian bank PO Exam. It will be on 24-1-2010. So Pls send me the Previous Question papers with answer as soon as possible. I am waiting for your Reply

  31. i have applied for the PO in indian bank. i need previous solved papers. it wii be usefull to me to prepare

    Thanking you

  32. Please provide me the past solved question papers of the indian bank probationary officer. Thanks so much

  33. please sent me solved question of indian bank po exam

  34. I have applied for Indian bank po exam which will be held on 17.01.2010.can you please send me previous 2-3 years solved question papers

  35. i have applied for indian bank po exam which will held on 17.01.2010 you please send me five years solved question papers.

  36. pls send me last 5 years indian bank model question paper with answer for probationary officer ASAP

  37. I have applied for Indian bank po exam which will be held on 17.01.2010. Can you please send me previous 2-3 years solved question papers. It will be helpful for me to prepare..

    Thanks in adcanve..

  38. hi friends i like to give u the real money giving site. This site not

    promissing to give u in thousands in the first day itself. it is start

    by giving us Rs.20 daily for view their 5 ads and view their 2 news

    daily. we will get 600rs in a month and will ask a pay out when our

    account credited 1200rs in the second month. all we have to get a

    minimum 3 referals and ask them to get just 3 enough to turn this site

    to give us daily more than 3000rs in a year time. try this link to join

    as i said its not a fast earning site but a real slow and study money

    making site. Its free to join and earn.

    viewbestads.com/public/user/add/ref/60985

    Reference By ID: 60985

  39. Hi..
    Kindly send me the previous year’s solved question paper of Indian bank probationary officer exam to my mail id.

    Thank u in advance..

  40. pls send me last 5 years indian bank model question paper with answer for probationary officer ASAP.
    Thanks

  41. please sent me prev yr qu.paper of ib po exam and my mail id is jkarthikeyan34@gmail.com

  42. pls snd me indian banks p.o question paper for past 5 years my mail id
    prabeshsen@gmail.com

  43. PLS PLS CN U SEND ME INDIAN BANKS LAST 5YRS PROBATIONARY OFFICERS SOLVED PAPERS PLS I NEED IT URGENTLY ..I AM APPEARING THIS YEAR I WOLD BE REALLY THANKFUL …THAMKS REGARDS

  44. Hi..
    Kindly send me the previous year’s solved question paper of Indian bank probationary officer exam to my mail id.

    Thank u

  45. plz send me po previous paper question of indian bank

  46. Can Pls send me the previous years question papers of Indian bank probationary officer to below email address?

    karthick123_friends@yahoo.co.in

    Thanks in Advance.

  47. pls send me last 5years indian bank question
    papers with answer for probationary officer

  48. pls send me some solved quetion paper of bank of india on my e-mail id

  49. kindly send me question papers of indian bank po exam of previous years to my mail id -sarodeone@gmail.com. Thank You in advance

  50. pls send me past 5 years question paper of indian bank for the post of po

  51. plz send me last 3 years probationary officer exam – indian bank’s solved question paper plz

  52. if anyone got the papers plz forward it to me..sridharraja.1987@gmail.com

  53. send me da po previous papers

  54. send me last 3 years indian bank probationary officers exam sovled papers….

  55. Could you send me previous papers of Indian Bank PO exam

  56. please send me the papers of indian bank ,as i am interested in givin this exam…plz mail me on samey31@gmail.com

  57. please send me the papers of indian bank ,
    on my mail

    ankit.lko@rediffmail.com

    thnxx in advance

  58. hello sir,

    can you please send me last 3 years sample papers (objective and descriptive types) as soon as possible as my exam will be held on 17 jan ,2010. its really urgent.

  59. can you please send me last 3 years sample papers (objective and descriptive types) as soon as possible as my exam will be held on 17 jan ,2010. its really urgent.My email id is -blueheaven.pandey@gmail.com

  60. can u please send me discriptive samle papers of po exams of indian bank its really urgent my emailid is kiran.ats@gmail.com

  61. can you please send me last 3 years sample papers (objective and descriptive types) as soon as possible as my exam on 17 jan ,2010. its really urgent for me.

  62. please send me more gen.knowledge questions …please

  63. What a dazzling post.

  64. Please send me Bank of Baroda PO Exam last years solved papers.

  65. PLEASE SEND ME THE SOLVED QUESTION PAPERS OF BANK EXAMS AS I AM INTERESTEED TO WRITE THIS EXAMS

  66. plz send me the solved ouestion papers of banks as m interested in clearing these test and kindly suggest me the books to whom i should concerned for the test

  67. please send me old exam paper syndicate bank exam

  68. you should provide the objective type question paper so that we can attempt here directly we need not to fumble we can attempt all the questions and afterwords we can verify with the answers and see the score also that how may ques are right and how many wrong

    please do the needful

  69. plzzzzz send me sloved papers

  70. PLEASE TELL ABOUT THE EXAM PATTERN AND WHICH WE WANT TO BE TAKEN

  71. hi

    please provide me books for how to solve the numerical ability tests

  72. INDIAN BANK EXAMS ARE OPTIONAL OR DESCRIPTIVE??????????????????

  73. i have applied for indian bank clerk post ,, plz send me a previous years question paper as so as possible ……. it wil be soo helpful for me ….. its my life plz send me ……………

    thanking you,
    yours faithfully
    girinath

  74. solved previos year question paper plz,,,, send me as soon as possible …

  75. i am girinath ,, i have applied for bank exam clerk post in indian bank .. kindly send me previous year solved question papers as soon as possible ………please ……

  76. Can Pls send me the previous years question papers of Central bank of India probationary officer to below email address?

    dilpreetsingh95@gmail.com

    Thanks.

  77. i have applied for indian bank clerk exam which will held on 18.07.2010 you please send me five years solved question papers.

  78. i have applied for Indian bank clerk exam which will held on 18.07.2010 you please send me five years solved question papers.

  79. i have applied for Indian bank clerk exam which will held on 22.08.2010 you please send me five years solved question papers.

  80. i have applied for Indian bank clerk exam which will held on 22.08.2010 you please send me five years solved question papers.

  81. i have applied for indian bank clerk exam which will held on 18.07.2010 you please send me five years solved question papers

    And also if you send the materials to prepare for the exam, it would be helpful

  82. I have applied for indian bank clerk exam which will held on 22.08.2010 you please send me five years solved question papers

    And also if you send the materials to prepare for the exam, it would be helpful

  83. I have applied for indian bank clerk exam which will held on 22.08.2010 you please send me five years solved question papers

    And also if you send the materials to prepare for the exam, it would be helpful
    my mail id: thaaradas@gmail.com

  84. i have applied for indian bank clerk exam..could u plz send me the model question paper to my i.d sabariaec@gmail.com

  85. PLEASE SEND ME THE SOLVED QUESTION PAPERS OF BANK EXAMS AS I AM INTERESTING TO WRITE THIS EXAMS

  86. i want solved bank exam paper.

    and current affairs for G.K

  87. […] Indian Overseas Bank IOB PO Exam papers : Below are the links to get the question papers. These help to prepare for the exam. Link 1 Link 2 Link 3 Link 4 Link 5 Link 6 […]

  88. I have applied for indian bank clerk exam which will held on 22.08.2010 you please send me five years solved question papers

  89. please send me last bank of india’s probitonary officer’s paper & the soluttion…on my email id doyel.07@gmail.com

  90. I want to Pattern of this Exam Send me on my mail ID.

    Thankyou

  91. sir/madam,
    i have applied for the PO in indian bank. i need previous solved papers. it wii be usefull to me to prepare.
    Thanking you

  92. sir/madam,
    i have applied for the PO in indian bank. i need previous solved papers and also suggest me where can i get the book for PO exam.
    Thanking you

  93. dear sir/madam,
    i have applied for the PO in indian bank. i need previous solved papers. it wii be usefull to me to prepare.
    Thanking you

  94. Please send me the indian bank, oriental bank, punjab & sind banks PO’s model papers… plz plz plz…………………………….plz

  95. Please send me the indian bank, oriental bank, punjab & sind banks PO’s model papers… plz plz plz…………………………….plz
    to bmahesh94@gmail.com

  96. i have applied for indian bank po post..plz send me past 5 years question papers of indian bank for po post…….plzzzzzzzzzzz

  97. dear sir,

    i have applied for the PO in indian bank. i need previous solved papers. it wii be usefull to me to prepare.pls send previous question paper my mail.
    Thanking you

  98. dear sir,

    i have applied for the PO in indian bank. i need previous solved papers. it wii be usefull to me to prepare.pls send previous question paper my mail.
    Thanking you

    my id : tinturenji@gmail.com

  99. I have applied for the IT officer for allahabad bank and for BO in indian bank. Please send the previous year question paper with the explanation of answer to my mail as much as possible.
    Thanking you.

  100. pls send me previous year question papers of oriental bank federal bank and punjab sindh bank

  101. dear sir,

    i have applied for the PO in indian bank. i need previous solved papers. it wii be usefull to me to prepare.pls send previous question paper my mail.
    Thanking you

  102. dear sir,

    i have applied for the PO in indian bank. i need 2008 & 2009 solved question papers. Pls send previous question paper & any ebooks for reasoning ability.
    Thank u sir.

  103. i kindly requesting you sir plz send previous question papers of indian of po. plz.. plz.. plz.. sir.

  104. have applied for the PO in indian bank. i need previous solved papers. it wii be usefull to me to prepare.pls send previous question paper my mail.
    Thanking you

  105. I have applied for indian bank po.I need previous years question papers .please send all previous year solved question papers to my mail.Pls send pls.Thank You

  106. i kindly requesting you sir plz send previous question papers of indian of po. plz.. plz.. plz.. sir.

  107. I KINDLY REQUESTING U PLZ SEND THE FULLY SOLVED PAPER OF IB QUESTION PAPERS … THANKS U SIR/MADAM

  108. sennd me question pattern of indian bank po.

  109. I have applied for Indian bank PO. So i need all previous question. PlZ send the question to my email

  110. I KINDLY REQUESTING U PLZ SEND THE FULLY SOLVED PAPER OFINDIAN BANK PROBATIONARY OFFICER QUESTION PAPERS … THANKS U SIR/MADAM

  111. this is vey helpful to take an idea about the banking exams.

  112. pls send the fully solved paper of indian bank Probationary Officers Question Paper to my email ID aabdulm7@gmail.com……
    Thank U sir/Madam

  113. i have seen your website for bank PO exams paper. i found good information in this. I request you to send me few solved papers of indian bank PO exams. I have applied for it and it will be very helpful for me to through the exam……..
    thankyou

  114. plz send me last year question papers of indianbank exam for probationary officer

  115. plz Can u send me last year question papers of Indian bank exam for probationary officer

  116. plz send me last year question papers of indianbank exam for probationary officer

  117. pls sent model question papers for bank po exam

  118. pls send the model question paper for po exam pls explain me wat r and all i wants to study thank u

  119. plz send me indian bank probationary officers exam solved question papers

  120. plz send me indian bank probationary officers exam solved question papers

  121. plz send me indian bank probationary officers exam previous solved question papers

  122. thankyou very much sir.,pls help me out with other papers of quant in indian bank po

  123. i got the way to write the indian bank exam probationary officers.

  124. i going to write indian bank po ‘s exam
    pleas help me

  125. yes i am also attending for indian bank po exam plz send me the previous year question papers

  126. yes i m also attending the indian bank po exam ,plese send me previous year question paper

  127. Hi… plz send me previous descriptive question paper of INDIAN BANK PO exam…

  128. sir, plz send me previous punjab and sind bank agriculture field officer question papers

  129. please send me the last 5 year question papers of indian overseas bank or give me the link to download it. forward it to my mail id. thanks in advance

  130. hello sir i’ve applied for sbi po n for this i wanna get a last 5 year’s solve modle…
    plz send me on ma this id___”1989ankki@gmail.com”

  131. hello sir i kindly request you to send me last 5 year’s solved modle plz i will be glade to you…………. e.rekha1988@gmail.com

  132. hi sir..pls send me the last 5 year solved question paper with solutions…of indian overseas bank at padmashree.poojary@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: